Muutamia ajatuksia verkkolukion oppimisalustoista ja kurssitarjonnasta

Monissa kouluissa on käytössä erilaisia oppimisalustoja ja näitä verkkolukion kautta valittavissakin kursseissa hyödynnetään koulujen nykyisiä/omia oppimisalustoja.

Yksityiskoulujen verkkolukiosivuston kautta mahdollistuville kursseille ei ole haluttu määrätä tai valita yhteistä oppimisalustaa. Tämä on paitsi kursseja tarjoavien koulujen niin myös opiskelijan etu: Kun alustat ovat valmiiksi tuttuja, voivat opettajat matalammalla kynnyksellä tarjota uusia kursseja. Ja vaikka toisesta koulusta kursseja poimiva opiskelija saattaakin joutua ottamaan haltuun uudenlaisen oppimisalustan , niin näistä taidoista on hurjasti apua lukion jälkeisiin opintoihin siirryttäessä.

Verkkolukiossa on tällä hetkellä tarjolla kunkin koulun omaa kurssitarjontaa rikastavia erikoiskursseja, sekä kursseja, joissa ryhmät jäävät pieniksi omassa lukiossa. Työryhmässä pohditaan jatkossa myös miten pakollisia kursseja voisi olla tarjolla ja mielenkiintoa on myös lukiodiplomikurssien järjestämiseen. Tämän sivuston kautta valittavat kurssit noudattavat suunnilleen 5-jaksojärjestelmää. Osallistuvat koulut ovat olleet yksimielisiä vaihdantaperiaatteen noudattamisesta. Kaikki verkkolukiotoimintaan osallistuvat lukiot tuovat tarjottimeen ainakin yhden kurssin.

Kurssien toteutustapa on pääsääntöisesti puhdas verkkokurssi (ajasta ja paikasta riippumaton suoritustapa verkon välityksellä), joka ei aiheuta poissaoloja lukiotunneilta. Osa kursseista on kuitenkin lähiopetus- ja monimuotokursseja.

Toimintaa kehitetään… (tulossa)

Toimintaa arvioidaan… (tulossa)

Kurssit ovat opiskelijoille maksuttomia. Erikoiskursseista voi koitua opiskelijalle maksuja (matkat jne). Myös erikoiskursseilla pyritään pitämään opiskelijalle koituvat kustannukset alhaisina.