29.2.2016 / Verkkolukio-tiedote

Yksityiskoulujen Liiton alaisuudessa aloittaa toimintansa verkkolukio.

Yleistä

Yksityiskoulujen verkkolukio-hankkeeseen on liittynyt 18 lukiota.  Hanketta koordinoi ohjausryhmä. Verkkolukiossa lukiolaisen on mahdollisuus suorittaa kursseja kokonaan verkossa, monimuoto-opetuksena, normaalina lähiopetuksena tai intensiiviviikoilla. Opiskelija käyttää kurssin järjestävän koulun oppimisympäristöjä tai muita tiloja kurssin tarjoavan koulun käytäntöjen mukaan.

Kurssitarjonta

Opiskelija näkee lukuvuoden 2016-2017 kurssitarjonnan ja ilmoittautumisohjeet verkkolukion sivulta. Sivusto linkitetään jokaisen hankkeessa mukana olevan koulun kotisivulle. Opiskelijan on hyvä ennen ilmoittautumista jutella oman koulunsa opinto-ohjaajan kanssa kurssin soveltuvuudesta omaan kurssisuunnitelmaansa. Pääsääntöisesti kurssit ovat maksuttomia opiskelijoille ellei kyseessä ole jokin maksullinen erityiskurssi.

WeNet-Verkkolukiohankkeen ohjausryhmä:

Marja-Leena Ruha-Tuomola, rehtori, ohjausryhmän puheenjohtaja

Petri Vuorinen, rehtori, Englantilainen koulu

Marika Tervahartiala, opettaja (kuvataide), verkkolukion koordinaattori, Helsingin Rudolf Steiner -koulu

Jari Kallio, opettaja (ps, yh), Kalevan lukio

Hanna Sorsa, opettaja (ma, fy, ke), Rudolf Steiner -koulu