Ohjeita lukiolaiselle

  • Voit suorittaa opintoja verkkolukiossa mikäli koulusi on mukana Verkkolukio.fi:n toiminassa. Täältä näet Verkkolukioon kuuluvat lukiot.
  • Opetus on sinulle ilmaista mutta oppimateriaalin maksaa joko oma lukiosi tai sinä itse. Ota yhteyttä oman lukiosi opinto-ohjaajaan selvittääksesi asia.
  • Osa opintojaksoista on tarjolla koko vuoden, osa vain tietyn ajan. Muista ilmoittautua annettuun deadlineen mennessä annettuun sähköpostiosoitteseen. On tärkeää, että lähetät ilmoittautumisviestin koulusi sähköpostiosoitteesta. Otsikoi myös ilmoittautumisviestisi selkeästi, esim. Ilmoittautuminen: BI1, Verkkolukio.fi.
  • Noudata opintojaksoa tarjoavan koulun ja opettajan antamia ohjeita ja deadlinejä. Huomaa, että osa opintojaksoista saattaa sisältää lähiopetustunteja tai koululla tehtävän kirjallisen näytön.
  • Suoritettuasi opintojakson, sinun tulee itse pyytää todistus suoritetusta opintojaksosta opintojaksoa tarjoavan koulun koulusihteeriltä ja toimittaa se omalle opinto-ohjaajallesi, joka lisää sen opintosuorituksiisi. Kysy tiedot opintojakson opettajalta tai selvitä kyseisen lukion kotisivuilta.

Opiskele korkea-asteella jo lukiossa

Korkeakoulutarjontaa -sivuille on kerätty tietoa ja linkkejä korkeakoulujen, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tarjoamiin opintoihin, joita voit suorittaa jo lukioaikana ja sisällyttää opintoihisi jatkaessasi korkea-asteelle.